Treceți la conținutul principal

Despre antreprenoriat si viata personala - interviu NeataIasi

Neata, dragii mei !
 Astazi va livrez un moment de sinceritate, un interviu pentru Neata Iasi .
'Neata IASI le spunem minților curioase, doritoare de un mix bogat de informatii generale și cu specific autohton. Publicăm o selecție riguroasă din vastitatea informațiilor oferite de instituțiile media, publicăm și materiale originale referitoare la evenimente preponderent din Iași, facem recomandări pe diverse teme, permitem cititorilor noștri să-și publice eseuri pe diverse teme sub formă de colaborări.'

Iata un fragment din interviu . Versiunea completa o gasesti aici.
Care este motto-ul de la care pleci în viață și cum ți-a influențat el afacerea?

SC: ‘Sa crezi ca totul e posibil’. Poate nu e chiar un motto. Functioneaza mai degraba ca o mantra: cand sunt in cumpana, in momente de neliniste sau in momente de exuberanta, imi spun in gand aceste cuvinte: sa crezi ca totul e posibil.

Cum se îmbină viața ta personală cu cea profesională?

SC: In situatia mea, ceea ce este profesional este foarte personal as spune. Coborand insa de la acest raspuns abstract la unul practic, am timp pentru familie, pentru copil, pentru pisica, pentru mersul cu bicicleta, pentru iesiri in oras, pentru prieteni. Intr-adevar, consider ca cea mai mare capcana a antrepenoriatului este puterea acaparatoare: cafeaua e servita fara zahar cu idei despre afacere, o banala plimbare de duminica e strapunsa de discutii la liber despre afacere. As indrazni sa spun ca viata profesionala e omniprezenta, ca un pitic care locuieste permanent in ceafa, cu tot confortul si fara limitari

O zi frumoasa sa aveti , cu spor si un strop de creativitate!
#decorello #cumparalocal #jucariihandmade #papusihandmade #neataiasi #iniasi #despreantreprenoriat

Postări populare de pe acest blog

A fost odata ca niciodata..

Despre inceputuri
Ma las ghidata in actiunile mele de pasiuni: literatura, relatiile umane ,desenul si mersul cu bicicleta .Cred din suflet ca puterea unui vis imi da energie pentru viata de zi cu zi. In viata mea am fost asistent social, copywriter si agent relatii cu publicul. Am invatat din fiecare experienta si m-au slefuit in omul care sunt astazi sa va povestesc despre visul meu : Decorello. 


Povestea jucariilor si a papusilor Decorello a inceput cu un cadou pentru o persoana draga.Cu un zambet larg imi aduc aminte ca am croit primul meu sablon dupa un desen si am refolosit o camasa si o fusta din garderoba personala.Jucaria a fost un succes  iar pentru mine a functionat ca o incurajare. Am ales un nume:  'misslily,craftsandtoys'.Alegerea numelui in engleza a fost de impuls si a ridicat multe sprancene si multe intrebari . De aceea a venit si aceasta transformare in Decorello , un nume mai scurt si mai usor de pronuntat. Sub efectul bulgarelui de zapada, sunt intr-o miscar…

Spitalul de jucarii

Am trait o experienta atat de frumoasa incat cuvintele imi sunt strangulate si orice incercare de a povesti imi pare ridicola.

Fara  figuri de stil si constructii complicate , purced la transcrierea gandurilor mele. Orice situatie , are o premiza.Doamna  educatoare de la grupa mica, Gradinita Penilla Iasi, mi-a lansat invitatia de a le povesti copiilor cum sa trateze jucariile cu blandete.
Asa se explica si poza in care sunt inarmata cu doua valize: kitul de prim ajutor si spitalul mobil!Zambetul afisat in poza e mai mult o grimasa, alimentata de emotia de a fi  in fata copiilor pentru a spune o poveste credibila si frumoasa.
Dupa ce m-am perpelit toata noaptea despre cum as putea sa captez atentia copiilor de trei ani, am reusit sa ii salut si sa le spun ca  sunt frumosi. Atunci mi-au zambit larg si am stiut ca totul va  fi  bine.Am simtit ca voi invata de la ei sa ma relaxez si am luat  loc pe scaunel, alaturi de ei.
M-am prezentat cu asistenta  mea, Zana, care a facut cunostinta cu…